Kur mod bumser

Rigtig mange unge mennesker døjer med uren hud og bumser. Derfor har vi lavet en lille guide, som forhåbentligt kan være en kur mod bumser. Har du prøvet alle de forskellige råd og tips, kan vi anbefale dig at gå til en kosmetolog.

Kosmetologer er eksperter i hudproblemer og hudpleje, så de kan med stor sandsynlighed hjælpe dig. Du finder alle kosmetologer i Danmark via firmalisten på NOVAINDEX.COM.

Clindoxyl

Clindoxyl er et receptpligtigt lægemiddel mod acne/bumser, med de virksomme stoffer Benzoylperoxid og Clindamycinder. Clindoxyl virker ved at hæmme bakteriernes vækst og ved at opløse hudorme. Clindamycin hæmmer opbygningen af protein i bakterierne, hvilket gør at deres formering hæmmes. Anvendes ved en let til moderat akne tilstand.

Clindoxyl kommer som en gel og skal påsmøres huden i et tyndt lag 1 gang i døgnet ved sengetid. Midlet må ikke smørres omkring øjnene, på slimhinder eller på beskadiget hud. Forsigtighed ved anvendelse på halsen og andre følsomme områder. Solbadning og brug af solarium bør undgås.

Clindoxyl medfølges af en indlægsseddel i pakken. Læs og følg denne grundigt, og følg altid din læges råd og anvisning. Hvis i tvivl, så kontakt egen læge.

Epiduo

Epiduo er et receptpligtigt lægemiddel mod bumser der virker ved dels at hæmme vævsreaktionen i huden og dannelsen af hudorme (adapalen), dels ved at hæmme bakteriernes vækst og ved at opløse hudorme (benzoylperoxid).

Epiduo er en gel der skal smøres på huden i et tyndt lag 1 gang i døgnet ved sengetid. Bemærk: Må ikke anvendes under graviditet, eller hvis graviditet planlægges, da det ikke kan udelukkes, at midlet kan give alvorlige fosterskader.

Epiduo er et receptpligtigt lægemiddel. Du skal altid læse indlægssedlen grundigt, og følge din læges råd og anvisning.

Redap

Redap er et receptpligtigt lægemiddel mod akne, med det aktive stof Adapalen, der virker ved at hæmme vævsreaktionen i huden og dannelsen af hudorme, og derved også bumserne.

Redap findes både i en creme og en gel version.

Redap smøres på huden hver aften inden man går i seng.  Redap skal anvendes hver dag i 2-3 måneder før der kan ses en tydelig forskel. Ved graviditet, må Redap ikke anvendes.

Tør hud, hudirritation,brændende fornemmelse i huden og rødme kan opleves som bivikninger, ligesom Redap ikke må komme i kontakt med slimhinder, da det virker lokalirriterende.

Redap medfølges af en indlægsseddel i pakken. Læs og følg denne grundigt, og følg altid din læges råd og anvisning. Hvis i tvivl, så kontakt egen læge.

Skinoren

Skinoren er et receptpligtigt lægemiddel mod akne der virker ved at hæmme bakteriernes vækst og ved at opløse hudorme.

Skinoren smøres på huden morgen og aften og ved hjælp af det bakteriehæmmende middel (azelainsyre) er det med til at hæmme de bakterier, som bla. er grund til at der danner sig akne. Det er vigtigt at Skinoren også smørres på den omgivende hud og ikke kun på selve bumserne. Her vil der ofte være bumser på vej, som kræver behandling.

Det anbefales at benytte Skinoren i mindst 3 måneder optimalt set hver dag. Normalt vil mindst halvdelen af bumserne forsvinde indenfor denne periode. I så fald kan behandlingen fortsætte over en længere periode.

Skinoren medfølges af en indlægsseddel i pakken. Læs og følg denne grundigt, og følg altid din læges råd og anvisning. Hvis i tvivl, så kontakt egen læge. Læs meget mere om bumser, akne og uren hud på.

Disclaimer

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *