Rejser på afbud?

Back view of unrecognizable man walking towards ancient monument Great Sphinx of Giza

Din far er tosset på dig. Han raser over, at du lige er kommet hjem, og allerede er ved at finde den næste rejse, du skal ud på. Han siger, at han faktisk gerne vil se dig. Sådan i ro og fred – uden at du sidder og tænker på at finde billige rejser til mærkelige steder rundt om på kloden. Han råber også til dig, at du skal sørge for at få dine kufferter fjernet fra entreen. De skal ikke stå der og flyde. Også selv om du tager afsted igen om få dage.

Han har jo ret

Du må give ham ret. Han er din far. Han er ikke en hotelreceptionist, som du bor gratis hos. Du tager dig derfor sammen og får slæbt dine kufferter ind på dit værelse. Du får dem endda også pakket ud. Selvom det faktisk ikke er nødvendigt. Du har jo en plan om, at du skal afsted til et varmt eksotisk sted igen om få dage.

Det er derfor du sidder lige nu og kigger på afbudsrejser til Egypten. Det er bare lidt svært at vælge. Skal du vælge en billig rejse til Egypten, eller skal du vælge en lidt dyrere afbudsrejse til Sicilien? Begge steder er interessante. Vulkaner og pyramider. Begge er trekantede – på en måde. Hvad skal du sætte som kriterie for at vælge det ene eller andet sted? Og ja, tanken strejfer dig først nu – du er en stor egoist! Men hvorfor skal du ikke invitere din far med? Ville han ikke være fascineret af at se pyramiderne?

Han er jo meget interesseret i historie og ved alt om Romerriget.

Rejseklar?

Du går ind i stuen til din far. Spørger ham, om han er rejseklar. Du får intet svar. Han sidder og surmuler med sin tablet i sofaen. Du spørger ham, om han har sit rejseudstyr klar. Du vil gerne invitere ham med på en afbudsrejse til Egypten. Og ja, det bliver godt nok ikke i en hel uge, men fem overnatninger er vel tilstrækkeligt nede i varmen.

Din far kigger mistroisk på dig. Du kan se, at han tænker med lynets hast. Han nikker. Fortæller dig, at han faktisk har ventet på sådan en invitation i lang tid. Hans kuffert er parat. Han skal bare lige tjekke, at han har husket at skifte de gamle solbriller ud med nogle af lidt bedre kvalitet. Solen er jo skarp i Egypten.

Han blev glad. Du ved også godt hvorfor: Ikke kun får han en rejse til et spændende land med en lang historie og stor kultur. Han får også muligheden for at tale med dig i flere dage, uden at du sidder og planlægger en anden rejse. Han får ligesom monopol på dig – og I kan jo godt fordybe jer i Egypten sammen.

Hurra for afbudsrejser

Du undrer dig over, at idéen ikke slog ned i dig for lang tid siden. Men nu ved du, at det her med at bestille to billige rejser til Egypten slet ikke var en dårlig idé. Og den samme model kan vel bruges igen og igen. Så længe der er noget, der hedder afbudsrejser – se bare her.

Disclaimer

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *