Mine stakkels Makita maskiner

red and white cross flag

Der kom et kæmpe regnskyl. Det var voldsomt. Så du var nede i kælderen for at tjekke, at der ikke var oversvømmelse. Heldigvis, så har faskinen, du fik bygget sidste år, været effektiv. Der var ingen oversvømmelse. Jo, du fik da fundet din fugtighedsmåler fundet frem, for at være helt sikker. Men der var ikke fugt nogle steder. Du ånder lettet op, men ser dig om i kælderen endnu engang. Inde i rummet, hvor vasketøjet bliver hængt op, og hvor du også opbevarer dine store børns gamle legetøj og dit eget værktøj er der forholdsvist lunt. Og tørt.

Så langt så godt

Du kigger på den gamle reol, hvor legetøjet er stillet på plads. Fint. Du kigger på væggen hvor høvlebænken står og hvorover dit værktøj er hængt op – eller sat på hylder. Der er der knapt så meget orden. Du har en tendens til at efterlade værktøjet på høvlebænken. Det ser rodet ud – og det vil du gøre noget ved. Du får lagt din båndpudser på plads. Men så ringer telefonen og du bliver afbrudt. Oprydningen på dit ’værksted’ bliver glemt.

Samtalen trækker ud, og når I får ringet af, så har du faktisk ikke lyst til at vende tilbage til oprydningsarbejdet igen.

Nu skal haven tjekkes

Du vil hellere ud i haven for lige at se, om den kraftige regn har slået nogle af dine roser itu. Der er også køkkenhaven, som lige skal tjekkes. Du havde jo glædet dig til at plukke bønner og solbær. Solbærrene har overlevet. Men bønnerne er ødelagt. De har ikke været tilstrækkeligt beskyttet. Ærgerligt.

Du vender dig derfor imod det lille skur, hvor alle haveredskaberne bliver opbevaret. Det er også her, du planter stiklinger om. Du kan se, at vandet ikke er rendt helt væk fra skuret. Faskine her?

Vandskade i skuret!

Nej. Øv. Du kan se, at de to Makita hækkeklippere, som du plejer at lægge nederst på reolen, er blevet ødelagt af regnen. Du tør simpelthen ikke bruge dem, fordi du kan se, at der trængt vand i motorerne. Det er noget skidt. Hækkeklipperne kommer jo i brug flere gange i løbet af året. Hækkene i skellene til naboerne skal jo klippes jævnligt, så de er velholdte og ingen kan klage. Du samler dem op og får dem lagt i en sæk, som du kan køre til genbrugspladsen ved lejlighed.

Måske på næste lørdag. Du kaster et blik på hækkene. Godt, at du fik dem studset for et par uger siden. Der er ikke nogen grund til panik. Alligevel ærgrer det dig, at du nu er nødt til at investere i nye Makita hækkeklippere. Og dog. Du tænker, at der måske er nogle nye modeller, som er lidt lettere at bære på. De gamle var jo temmelig tunge. Det er måske en lidt ærgerlig udgift lige nu, men den vil være godt givet ud.

Du skal tilbage til skuret og få byttet om på, hvor de forskellige ting ligger i reolen derinde. De store plastikpotter kan komme ned på nederste hylde, så der vil være plads til de nye hækkeklippere højere oppe. Du vil ikke risikere, at de drukner i vand, hvis der kommer endnu så voldsom en regnbyge. Måske skal du kigge lidt på Makita batterier og ladere, når du alligevel er i gang.

Disclaimer

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *