Fejl eller injurier

Vi har været nødt til at få fat i vores advokat inde i Slagelse, fordi vi har opdaget, at der har været nogle fejl vedrørende huset, vi købte for 3 år siden. Vores advokat er en venlig mand, men han har desværre meget travlt. Vi mener, at vi bør lægge sag an mod den tidligere ejer, fordi vi har opdaget, at der er skimmelsvamp nede i kælderen. Vi har først opdaget det nu, fordi vi har taget de plader ned, som den forrige ejer havde sat op som en eller anden slags lydisolation, fordi han brugte kælderrummet som øve rum for et rockband.

Manglerne

Nu er det som sådan ikke selve skimmelsvampen, vi vil have erstatning for. Den kan være opstået, imens vi har boet her. Nej, det, vi vil have erstatning for, er, at vi kan se, der ligger en membran under gulvbrædderne. Det skulle efter sigende være en membran, der er blevet sat ind for at beskytte mod radon. Men det er ikke en membran. Det er bare et stykke plastik. Det er det, vi vil have erstatning for. Vi fik jo at vide, at huset er radonsikret. Vi fik også at vide, at den tidligere ejer selv havde overset arbejdet med radonsikring. Nu føler vi, at vi er blevet snydt.

Den slags fejl og mangler ved fast ejendom er utilgivelige. Det er direkte forbudt at fortælle en køber, at huset er radonsikret, selvom man godt ved, at det er det ikke i virkeligheden. (Huset blev oprindeligt bygget i 1980’erne, inden det var påbudt at radonsikre nye byggerier.)

Travl med injuriesag

Vores advokat blev godt nok chokeret, da vi fortalte ham om sagen. Han havde dog en del arbejde med en injuriesag, som han var nødt til at give første prioritet. Men så snart han er færdig med den sag, så vil han kigge på den.

Vi fik besked på, at vi burde kontakte vores ejendomsmægler hurtigst muligt, og vi burde høre, om han havde været klar over, at den såkaldte radonsikring, slet ikke er en radonsikring.

Han foreslog os også, at vi kontaktede et firma, der kan leje os radonmålere, så vi kan få tjekket niveauet. Det er jo ikke ufarlige, gasser. Selv om det er naturligt, at der radon i undergrunden, så er der områder i Danmark, hvor strålingen er højere end 100, som er den øverste grænse, sundhedsstyrelsen har sat.

Det første, vi gjorde, var derfor at kontakte et firma, der kan lave radonmåling. De sendte os nogle apparater, som sender data til firmaet. Vi skal have dem stående i nogle måneder her i løbet af efteråret. Når firmaet har samlet dataene ind, vil de give os besked om strålingsniveauet.
Ejendomsmægleren blev også meget chokeret og vil naturligvis også tage kontakt til den tidligere ejer. Han vil også tale med de ingeniører, der foretog tilstandsrapporten, inden huset blev sat til salg.

Heldigvis ved han, hvor sælgeren af huset bor, og vil også tale med ham.
Det er en grov fejl, og der skal rettes op på den. Hurtigst muligt.

Disclaimer

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *